diumenge, 31 d’octubre del 2010

Mad World - Gary Jules de la pel·lícula Donnie Darko. Dies d'escola

Aprofitant que estem en la nit de Halloween, he volgut posar un film, que en una part important hi està relacionada. Trobo que l'argument és prou brillant perquè us doni pocs detalls i que si podeu, aprofiteu per veure-la.
El tema que us poso és una versió dels Tears for Fears, inclòs en el seu àlbum  The Hurting (1983). El Gary Jules relantitza el tempo de la cançó original, donant-li un aire trist i melangiós que li escau molt a la lletra. En lo personal m'hi trobo molt identificat, anar a l'escola primària, sobretot els darrers anys, foren un suplici, amb l'agreujant que de petit ets molt més sensible i encara que els anys et posen un tou de duresa, ja no oblides mai més els matins freds i boirosos, les parets grises i els falciots amb els seus esgarips inquietants rebotant en el pati de l'escola. Bon Halloween!

4 comentaris:

Samuel ha dit...

Oh, no sabia de qui era ni com es deia la cançó, gràcies! M'encanta la banda sonora d'aquest film, la vaig veure fa un temps per la tele, i en el moment que a l'inici comença a sonar The Killing Moon no vaig poder canviar de canal.

És perturbadora la pel·lícula, i ho dic com a cosa positiva.

Salut!

Nahim de Forvik ha dit...

Sam, aquesta pel·licula es va estrenar just abans del 11 de setembre de 2001 i va ser com una mena de premonicio (el motor de un avio es el que descandena tots els aconteixements). Merci per el comentari. Salutacions!

Redacció ha dit...

La versió és fantàstica... Amb la veu i el tempo em recorden molt a les balades de REM.
No he vist la pel·lícula, a veure si la trobo per la xarxa.
Salut!!

Nahim de Forvik ha dit...

Osti Chals, te la recomano totalment aquesta pel·lícula, surten molts temes classics dels 80. El Gary va encertar totalment el tempo de la canço, perque l'original era més ràpida i versionar un tema ràpid fent-lo més lent no sempre resulta. Aqueta versió va tenir tant d'exit que els propis Tears for Fear l'han feta més lenta en directe, i s'assembla a la versió d'en Jules. Salutacions i merci per passar-te!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...