15 de febrer 2012

Alguns moments de cinema (Meme). Bonus track

Hola Amics! Que tal? Buff, quant de temps sense dedicar un post una mica extens. Lo d'aquest any, ho sé, és un pèl escàs en nombre d'articles, però així estic de gos. Però avui us deso, el que seria una mica el bonus track, escorrialles o més material per la continuació d'aquells dos llunyans articles que vaig dedicar a alguns moments del cinema aquest passat estiu:

Alguns moments de cinema (Meme). Primera Part

Alguns moments de cinema (Meme). Segona Part


Començaré per fer menció a moment oníric d'una pel·lícula que m'agrada bastant: Sexy Beast (2000). En aquest tall, veiem al protagonista que té un somni del que és viure en un lloc allunyat de la freda i plujosa Gran Bretanya. En lo personal m'encanten aquests moments poètics i a la vegada fantasiosos que ens regalen alguns films.

Spanish Dream Life

A The Commitments (1991) també hi ha un tall, també un pèl irreal, on els protagonistes practiquen amb els seus instruments i de passada fan el numeret estil Fame. Perquè la veritat, a qui se li passa pel cap practicar el baix enmig una filera de porcs oberts en canal, o el gras que canta en l'autobús, o la repera, que és el pianista que va tocant a la furgoneta en marxa. Amb tot és un tall divertit i que desengreixa la cinta.

Soul i porcs 

Continuant amb escenes musicals, aquí teniu al mag més famós de principis d'aquest segle, que després de fer el passerell ballant un vals, es desmelena en plan stadium rock. Crec que va ser un gran encert posar un tall més guitarrer i elèctric, i abandonar per un moment tota la rigidesa britànica que hi ha a Harry Potter i el calze de foc (2005).

Magik and real music

A un no li estranya que a Amèrica els tornados s'emportin les cases, pel que sembla son fetes de paper com es retrata a Ruta Suïcida (1977), on veiem com queda la casa desprès que hi passi la policia.

Enderroc a l'estil Las Vegas

Premonitori és la paraula. El Pedro Almodóvar amb Kika (1993) ja ens avançava el que seria la teleporqueria, els reporters amb preguntes insidioses, la truculència més sagnant i pornogràfica o pagar el que sigui per uns minuts vergonyants.

Andrea Caracortada, la musa de la teleporqueria

Encara que Segrestant a la Srta. Tingle (1999) té una màscara de comèdia, en el fons retrata la lluita a mort per sortir d'un lloc perdut a Amèrica, i també, el sarcasme i l'odi cap els alumnes que reparteix la professora.

Amants i països

Incorrecte, faltona i amb uns quants gags desternillants, així és Spaceballs (1987) on el Rick Moranis eclipsa a la resta amb les seves desventures com a dolent en una pel·lícula de comèdia.

Així és la velocitat absurda

Recordo un dia d'entre setmana de ja fa una pila d'anys en què vaig decidir fer campana i veure una pel·lícula. I aquesta era La rosa porpra del Caire (1985) i vaig tenir el privilegi de tenir tot el cinema per a mi, era l'únic espectador. I aquesta és l'escena que em va quedar de tota la cinta de l'Allen.

Una comtessa autentica

I acabo amb un dels millors films espanyols fets en els anys 90, Todo por la pasta (1991). El tall que us he seleccionat és de les escenes més "barriobajeras" que he vist mai en un cinema. I s'ha de reconèixer que "la suegrísima" li escau molt el paper. Que ho gaudiu!

Una pensió per la Begoña 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...