dimarts, 20 de juliol del 2021

Anàlisi i reacció d'aquesta cosa anomenada rock

Ho confesso, m'encanta veure vídeos com aquests, on la gent reacciona davant les glòries passades del nostre estimat rock. Sobta molt veure gent, anys més jove que el qui us escriu aquestes línies, reaccionant com ho vaig fer jo en el moment que escoltava algun tema icònic. I això vol dir algunes coses, com que el rock, el pop, el gran llegat musical del segle passat té quelcom etern, quelcom de veritat, quelcom que impulsa a generacions amb potser, poc contacte. Que reaccionin igual. En els vídeos d'anàlisi també podem veure, com hi ha també punts diferents i que no és el mateix la visió d'algú que només s'enfoca en la veu i altre, una visió molt més global i de producció. Agafem per exemple el tema "Painkiller" de Judas Priest, cançó carismàtica, tant en la duresa com ser un prodigi instrumental i de producció ja en els anys 90.
Aquí tenim el Swaggi, que podem sospitar el seu bagatge musical, entoma bé el tsunami sonor, però ha de parar en alguns moments, cosa que passarà amb altres que també reaccionen.

Teniu aquí una altra reacció, en aquest cas una parella. Potser la reacció no sigui tan entusiasta, semblen bregats en el rock, encara que la noia fa cara d'avorrida, de poca empatia i el noi li fa recordar vells temps. No tot han de ser reaccions explosives...

Mr. Rock N Roll, m'encanta el canal d'aquest paio, les seves reaccions semblen ben sinceres, a part que ho notes, nota el rock, salta, es tira per terra, fa headbanging. I en el vídeo, malgrat que saps que ell ha escoltat de tot en el rock, ha de parar dues o tres vegades, veus que se sent sobrepassat pel tema.

Anem amb la gent que ha estudiat música. M'he trencat de riure amb la reacció d'aquesta professora de cant, també en el seu descarreg era la primera volta que sentia la bomba dels Judas Priest. Li costa molt acabar el tema, però no té una reacció renuent, hi ha algun cop que torna enrere per escoltar més bé algun passatge i la seva reacció és la que tothom ha de tenir amb aquest tema, de sentir-nos trinxats i alhora, ser uns missioners del rock.

I en ShaunTrack, per a mi un mestre, que a part de reaccionar, ens desballesta i analitza les cançons des del punt de producció i òbviament, amb una visió que sap del que parla i molt més ample que la professora de cant que us he posat abans. I no només això. Ens fa estimar la música. Perquè ens dona una visió molt global, d'aquest tema i de qualsevol dels temes que ell desconstrueix. Un canal per treure's el barret!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...