dilluns, 4 de desembre del 2023

Eléctrica felicidad - Carcoma. Fent-nos recordar valors de la música i de la vida

Ha passat, ja molt temps, en què els referents rockers que tots coneixem estan allà, com icones d'un passat que alguns recordem vivament i no dic això per posar-me nostàlgic, res d'això. A cada dia que passa, a cada nou grup que escolto hi vull veure un remenant d'allò, no perquè estigui ancorat en el passat, sinó perquè els valors del rock and roll que han sigut els darrers que han donat a la música no solament suport, sinó que són quelcom que podem llegar, com ha sigut el codi d'honor dels cavallers de l'edat mitjana, valors en què la música fa pivotar tota una vida, que és tota una actitud i que ens fa valorar l'existència, com molt bé deien els amics de Carcoma en la seva cançó "Sólo quiero rock & roll" del seu anterior treball Contra viento y marea i que enllaça perfectament amb el tema inicial del Electrica felicidad, "Sonrisa salvaje", que a part d'homenatjar el tema del David Lee Roth, és tota una declaració d'intencions, rock and roll sense esmenes, anant al gra i fer-nos vibrar des del primer segon. 

Sonrisa salvaje - Carcoma
A "Histórias para no dormir" no baixen revolucions rockereres i ens amatrallen amb unes quantes històries hilarants, on critiquen de forma gens subtil a xerraires i a xafarderes, destaco també el joc de guitarres i el segon solo, on en Vicent amanseix el tema i després el catapulta a tota velocitat al seu tram final. 

Historias para no dormir - Carcoma
"Al Garate", que ens anem a la merda, aquí prement el gas a fons y que és com una canonada de rock d'alerta i d'urgència. Amb "Mala costumbre", una crítica ferotge, descarnada i amb tota la raó sobre les curses de braus i on Carcoma es posa en sincronia amb la seva banda germana Ferida.
 
"Buitres", potser la cançó més pesant i metal·lera d'aquest treball, on ens exposen que la vida no és de color de rosa i  sempre està amenaçada per voltors que sobrevolen damunt el nostre sender. I reblen aquest treball amb "A la Vora del Montgó", cantada en valencià i que és una mirada enrere, amb nostàlgia, recordant la gent que no hi és i posant en relleu els indrets propers que ens ha vist créixer. 
 
A la Vora del Montgó - Carcoma
Carcoma, guardians de valors que molts músics actuals que van d'estrelles tindrien de revisar. I si voleu un tast, us deixo una data on els podreu escoltar i gaudir i és aquest proper divendres 8 de desembre a les 22:00 a la discoteca Socco de Xàbia. FORÇA CARCOMA!
 


Facebook: https://bit.ly/3Nd4l1b

Spotfy: https://spoti.fi/3uFHo0d

Youtube: https://bit.ly/3N9xk69

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...