dissabte, 10 d’agost del 2024

Sobre polítics... (i III) Els fets i les seves conseqüències

Acabo aquesta sèrie dedicada als polítics, amb la recreació musical que tenen les seves accions o les reaccions de la gent de les seves decisions que afecten a milions d'individus i moltes vegades es veu de lluny que tant se'ls en dona, moltes de les seves actituds freguen la psicopatia, es creuen dalt de la piràmide social, quan el que haurien de ser els primers servidors del poble i del país.
Aquest tema d'en Peter Gabriel està inspirat en un llibre escrit pel mateix perpetrador d'un atemptat, concretament "An Assassin's Diary" de Arthur Bremer i que també ens remet en part, al magnicidi d'en Kennedy a Dallas.

Family Snapshot- Peter Gabriel
 
La feina del polític té la part grotesca, d'espectacle, que necessiten per captar vots i també, la part narcisista, que no cal ser cap expert en llenguatge corporal per copsar la porqueria que carreguen a la seva esquena aquest tipus de gent.
 
Two Tribes - Frakie goes to Hollywood
 
Aquest tema dels U2 ho és en context de la guerra freda dels 80, però no només il·lustra de forma magistral com és la mort per bomba atòmica, que amb un segon tot s'acaba, sinó com els titelles d'un i d'altre bàndol manegaven el món com els hi dona la gana i encara ho fan.
 
 Seconds -U2
 
I "La fera ferotge", que és un conte metafòric de què pot fer qui té poder i qui no en té, de què un polític pot destrossar una vida si li plau, perquè els polítics tenen la vara per atiar la violència segons ells legal, per descarregar-la contra qui no es pot defensar, és així i d'exemples n'hi ha a milers.
 
La fera ferotge - Ovidi Montllor

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...